Dode zee mineralen voor gezond haar

Wanneer je haar er dof en droog uitziet, krijg je al snel een ongezonde look. Daarentegen kan gezond en sterk haar een boost geven aan je zelfvertrouwen. 
Gezond en vitaal haar start reeds bij je hoofdhuid. Veel mensen hebben last van aandoeningen zoals een jeukende hoofdhuid, haarroos of zelfs psoriasis. Gelukkig zijn er bepaalde producten die kunnen helpen om je hoofdhuid en haar terug gezond te maken. 
Shampoo van Dode Zee mineralen kunnen helpen tegen een droge en geïrriteerde hoofhuid. Verder zorgen ze ook voor een goede hydratatie en voller haar. 

WAAROM DODE ZEE MINERALEN? 

Ons lichaam heeft mineralen nodig om te kunnen functioneren. De Dode Zee zit vol van deze mineralen en is dan ook al eeuwenlang een waterbron met helende krachten die helpt tegen heel wat ziektes en huidaandoeningen. Er zijn heel wat producten op basis van Dode Zee mineralen zoals scrub, crème, maar ook shampoo. Een shampoo op basis van deze mineralen is het ideale product om je haar gezond en stralend te houden.

VOORDELEN VAN SHAMPOO OP BASIS VAN DODE ZEE MINERALEN 

1. Hydratatie

Droog en dof haar is een veelvoorkomend probleem. Daarom is het belangrijk om je haar goed te hydrateren. Een shampoo op basis van Dode Zee mineralen kan je daar bij helpen. De mineralen die erin verwerkt zitten zullen je haar voeden waardoor het er gezond en fris uitziet.  

2. Een gezonde hoofdhuid

Gezond en mooi haar begint met een gezonde hoofdhuid, maar deze is zeer gevoelig. Zo kan je last krijgen van jeuk en irritaties, maar ook haarroos is een veelvoorkomend probleem. Een shampoo gemaakt van Dode Zee mineralen kan de hoofdhuid kalmeren waardoor roos ook verdwijnt na enkele wasbeurten.

3. Bevordert de haargroei

De mineralen sulfaat of ook wel zwavel genoemd bevorderen de haargroei en maken je haar sterk. De andere mineralen die te vinden zijn in de Dode Zee voeden de haarzakjes waardoor nieuw haar sneller kan groeien. 

4. Voorkomt haaruitval

Haaruitval kan verschillende oorzaken hebben, maar eentje ervan is stress. De Dode Zee bevat een mineraal bromide die de zenuwen kalmeert en dus kan helpen tegen stress. Hierdoor kan haaruitval ook verminderd worden. 

5. Psoriasis aan de hoofdhuid

Uit onderzoek is gebleken dat Dode Zee mineralen een goede invloed kunnen hebben op psoriasis. Met enkele wasbeurten kan je de vlekken verminderen. Daarnaast helpen de mineralen ook met het verzachten van de jeuk. De shampoo desinfecteert de huid maar verlicht de pijn ook terzelfdetijd. 

MAAK JE EIGEN SHAMPOO OP BASIS VAN DODE ZEE MINERALEN 
Een shampoo op basis van Dode Zee mineralen kan je zelf maken op basis van zeepvlokken, Dode Zee zout en olie. 

Hoe begin je eraan? 
Neem een steelplan en vul het met ¼ water. Voeg de zeepvlokken toe en laat ze al roerend smelten. Laat daarna het mengsel volledig afkoelen alvorens je de essentiële olieën toevoegt zoals lavendelolie, roosmarijnolie of iets anders naar keuze. 
Giet het mengsel in een pot en laat volledig afkoelen op een donkere en droge plaats. Mix een eetlepel Dode Zee zout in de shampoo tot het een zacht goedje wordt. 
Wil je liever een kant-en-klare shampoo met Dode Zee mineralen? Dan ben je bij Bubbles at Home zeker aan het goede adres.