The benefits of bodymist for body and hair

WAT IS BODYMIST? 

Een bodymist is een spray bestaande uit water waaraan een geurtje wordt toegevoegd. Je kan het gebruiken om over het hele lichaam te sprayen. Het kan dus enerzijds gebruikt worden als een licht parfum, maar ook om je kledij, huislinnen of huiskamer een extra verfrissend geurtje te geven. 
Er zijn twee soorten bodymist, op basis van olie en alcohol of op basis van water. Een spray op basis van water is natuurlijk veel beter voor de huid omdat de alcohol je huid kan uitdrogen. Zeker wanneer je vaak last hebt van een gevoelige of droge huid is het aangeraden om een bodymist op basis van water te kiezen. 
De heerlijke geur ontstaat door de etherische olie die eraan wordt toegevoegd, zoals lavendel, eucalyptus, sandelhout, limoen, rozen, vanille, perzik, enzoverder. De keuze is heel groot. 

De voordelen van bodymist


1. HYDRATEERT DE HUID NA HET ZONNEN

Ga je op vakantie naar een warm en zonnig land? Neem dan zeker een bodymist mee en spray na elke dag zonnen wat bodymist over je lichaam. Het zal je een verkoelend en verfrissend gevoel bezorgen.

2. JE RUIKT HEERLIJK DE HELE DAG DOOR

Tijdens het douchen worden de poriën opengezet. Dit zorgt ervoor dat de bodymist goed opgenomen wordt. Spray dus direct na het douchen wat bodymist over je lichaam en je haar om een hele dag door lekker te ruiken

3. ANTI-JEUK SPRAY

Ben je gebeten door een insect of heb je last van een droge huid of haarroos? Gebruik de bodymist op de jeukende plaatsen om de huid te kalmeren. 

4. VOETENSPRAY

Wanneer het extreem warm is of indien je intensief gaat sporten, kan je last krijgen van zweetvoeten. Spray een beetje bodymist op je voeten vooraleer je je schoenen aantrekt. De bodymist zal een verfrissend gevoel geven en vieze geurtjes onder controle houden. 

5. REDUCEERT STRESS

Een bodyspray kan helpen om stress te verminderen en beter te ontspannen. Bepaalde etherische olieën zoals lavendel, pepermunt en gember kunnen verwerkt worden in de bodymist. Spray dit over je lichaam en op je hoofdkussen om goed te kunnen slapen en te relaxen. 

6. EEN EXTRA GEUR AAN JE VOCHTINBRENGENDE CRÈME  

Smeer je na het douchen in met een bodybutter die je lichaam hydrateert en verzorgt. Nadat je volledig ingesmeerd bent, spray je de bodymist over je lichaam. De mist zal eeen extra laag vormen op je vochtinbrengende crème waardoor de geur langer aanhoudt en de huid nog dieper gehydrateerd wordt. 

Andere voordelen van bodymist


1. GOEDKOPERE VORM VAN PARFUM

Een bodymist ruikt heel lekker waardoor je het ook kan gebruiken als parfum. Even sprayen op je lichaam en snel de deur uit. Bovendien is een bodymist ook minder zwaar dan een parfum omdat er meer water in verwerkt is wat het ook onmiddellijk veel goedkoper maakt. 

2. HANDIG VOOR HET HUISHOUDEN

Een bodymist kan voor veel meer dan het lichaam gebruikt worden. Je kan het sprayen op je bedlinnen zodat je met een lekkere, ontspannende geur in slaap valt. Daarnaast is het ook ideaal om je kledij fris te houden in je kleerkast. 

3. GEMAKKELIJK MEE TE NEMEN

Een flesje bodymist is gemakkelijk mee te nemen in je handtas. Zo heb je altijd een heerlijk geurtje bij de hand die je snel kan opdoen of om even in de auto te sprayen.