19 oktober 2020

de helende kracht van essentiële olie

Essentiële oliën worden gewonnen uit bloemen, wortelen, zaden, … Ze bepalen het aroma van de plant maar houden de plant ook in leven. Ze helpen bij de groei, afweer van insecten en ziektes. De meeste essentiële oliën worden uit de plant gehaald door middel van stoomdestillatie, de olie vervliegt door de stoom en nadat het weer is afgekoeld kan het worden gescheiden van het water.

Deze oliën zijn kenmerkend voor hun rustgevende en helende werking op het lichaam en de geest. Ze zijn heel zuiver en hebben een unieke chemische structuur waardoor de huid ze direct opneemt.

Je kan een essentiële olie gebruiken tijdens hammam, in de sauna of in het bad. De oliën staan erom bekend dat ze het fysieke en mentale welbevinden verbeteren en een natuurlijke geneeskracht op het lichaam hebben. Let wel op, ze mogen alleen verdund gebruikt worden omdat ze anders irritaties kunnen veroorzaken, de referentie hoeveelheid is 5 druppels per 10ml. De essentiële oliën zijn ook perfect in combinatie met een massageolie of amandel- en jojoba olie, of in een aroma diffuser.

In combinatie met de amandel- en jojoba olie wordt deze gepersonaliseerd door er uw favoriete geur aan toe te voegen. De essentiële olie is beschikbaar in verschillende aroma’s, namelijk lavendel, pompelmoes, theeboom en pepermunt.

Voor meer informatie omtrent deze producten kan u terecht op www.bubblesathome.be en kan u genieten van een tijdelijke actie waarbij u bij het aankopen van 500ml amandel- en jojoba olie een gratis flesje essentiële olie krijgt.
Lees ook