Deze badproducten bieden de beste verzorging voor je huid

Een bad nemen is niet alleen goed voor de huid, maar het heeft ook mentale en emotionele voordelen. Na een lange werkdag kan een bad nemen heel relaxerend werken. Alle stress valt van je af waardoor je klaar bent voor een goede nachtrust. Anderzijds heeft het ook een verkwikkend effect waardoor je de volgende dag weer helemaal opgeladen bent.
Er bestaat een ruim aanbod badproducten zoals badzout, badolie, verschillende soorten zeep, badmelk en noem maar op. Elk met hun eigen voordeel om de huid optimaal te reinigen, zacht en glad te maken.

1. Natuurzepen of natuurlijke douchegel

Er bestaan vele soorten zeep en ze ruiken ook allemaal even goed. Op basis waarvan maak je dan je keuze? Ook al zou je het niet zeggen, er zit heel veel verschil in zeep. Sommige zijn gemaakt met heel veel kleur- en geurstoffen waardoor deze te hard kunnen zijn voor je huid. Een natuurzeep is gemaakt van enkel plantaardige ingrediënten die heel zacht zijn voor de huid. Een extra voordeel is dat het proces ook nog eens milieuvriendelijk is.
Maar wat maakt een zeep natuurlijk? Wanneer volgende ingrediënten vervat zijn in het zeepproces, mag je spreken van een natuurzeep.

2. Glycerine

De beste zeep is een natuurlijke zeep die glycerine bevat. Dit ingrediënt hydrateert niet alleen de huid, maar zorgt er ook voor dat het vocht vastgehouden wordt. Hierdoor voelt je huid zacht en soepel.

3. Natuurlijke vetten

Een natuurlijke zeep bevat natuurlijke vetten zoals sheabutter, cacaoboter en kokosolie. Voor wie last heeft van een droge huid, eczeem of psoriasis zijn deze natuurlijke ingrediënten belangrijk omdat ze de huid kalmeren en beschermen. Ook de huidelasticiteit wordt bevorderd waardoor je er stralend en jong blijft uitzien.
Gebruik je liever een douchegel in plaats van een stuk zeep, dan gelden dezelfde regels. Kies voor een product op basis van natuurlijke ingrediënten die geen chemische stoffen bevatten want deze hebben een nefaste werking op de huid.

4. Badzout

Badzout geeft niet alleen een lekkere geur aan je bad. Het bevat ook eigenschappen die voordelig zijn voor je huid. Zo werkt het ontgiftend en helpt het bij gezwollen, pijnlijke of overgevoelige spieren.
Een goed badzout is er eentje op basis van Dode Zee zout. Niet alleen worden dode huidcellen verwijderd, het helpt ook bij het behandelen van psoriasis, hoofdpijn en reuma. De mineralen die dit badzout bevat, zijn ook zeer goed voor de hydratatie van je huid.

5. Badolie

Het voordeel van een badolie is dat deze opgenomen wordt tot in de onderste huidlagen en zorgt voor de ultieme hydratatie. Badolie bestrijdt ook infecties waardoor je kans op een huidaandoening verminderd wordt.
Er bestaan vele soorten badolie maar het is belangrijk om eentje te nemen die past bij je huidtype. Een olie op basis van jojoba is zeer goed als je last hebt van een huidontsteking of van irritaties. Deze badolie is daarnaast vooral geschikt voor een vette en rijpere huid.
Amandelolie daarentegen is dan weer goed voor wie last heeft van een droge huid omdat deze heel hydraterend en verzorgend werkt.

Probeer onze producten uit