Handige tips voor het behandelen van veelvoorkomende huidproblemen

Er zijn heel wat huismiddeltjes die huidproblemen kunnen verhelpen, voorkomen en die zorgen voor een gezonde huid. Hieronder zijn er enkele tips die hulp kunnen bieden bij vaak voorkomende huidproblemen.

1. Acne

Zuiveringszout: met zuiveringszout en water kan je al heel wat doen om acne te bestrijden. Mix het tot een pasta en smeer het op je gezicht. Laat een 20-tal minuten inwerken en spoel het daarna af.
Tomatenpulp: tomatenpulp is een goed middel om een bruiner kleurtje te krijgen, maar het helpt ook om de poriën open te houden waardoor acne en puistjes geen kans krijgen. Om een masker te maken kan je komkommerwater mixen met de tomatenpulp. Breng het aan over het gezicht en laat 15 minuten inwerken. Spoel het daarna af met lauw water.

2. Littekens

Sandelhout: sandelhout poeder heeft een reinigend effect. Wanneer je het mixt met melk of rozenwater kan het helpen om littekens te verwijderen. Smeer de pasta op de plaats van het litteken en laat een halfuur inwerken. Was daarna je gezicht met lauw water.
Amandelen: laat de amandelen een nacht weken in water. Haal daarna de schil eraf en plet ze. Mix de geplette amandelen met rozenwater en breng daarna aan op de betreffende plaatsen. Laat even inwerken en spoel af.
Honing: Mix honing, havermout en aloë vera gel tot een fijne pasta. Breng aan op het gezicht en laat 30 minuten inwerken. Spoel daarna af met lauwwarm water.

3. Steenpuisten

Honing en eiwit: mix eiwit en enkele druppels honing in een kom. Smeer het op de puisten en laat 30 minuten inwerken. Spoel het daarna af.
Look: Reinig je gezicht goed en wrijf de puisten daarna in met look of lookjus. Laat het 15 minuten inwerken en was het daarna af met lauwwarm water.
Limoensap: pers een limoen uit en breng het sap aan op je gezicht met een watje. Laat het 15 minuten inwerken en was het daarna af met water. Herhaal dit meerdere malen.

4. Striemen

Castorolie: Neem wat castorolie en masseer het zachtjes in de huid voor zo’n 15 tot 20 minuten. Bedek de plaatsen daarna met katoenen doekjes en zorg voor genoeg warmte.
Suikerscrub: maak een scrub van suiker, amandelolie en een beetje limoensap. Wrijf de scrub op de striemen in cirkelbewegingen en herhaal 10 minuten lang. Was daarna af met water.
Sap van een aardappel: Neem een aardappel en snij het in schijfjes. Neem een schijfje en wrijf het op de striemen voor een aantal minuten. Laat het sap opdrogen en spoel het na een aantal minuten af met lauwwarm water.

5. Ingegroeide haartjes

Zoutscrub: Neem een half kopje water met een theelepel zout en mix alles. Dep een watje in het mengsel en breng aan op de ingegroeide haartjes. Herhaal dagelijks.
Masker van aspirines: mix 3 aspirines met honing, warm water en olie in een kom tot een pasta. Breng het aan op de plaatsen waar je last hebt van de ingegroeide haartjes en laat opdrogen. Spoel het af na 10 minuten.