Zeg nee tegen rimpels met deze tips


10 etherische olies tegen rimpels


Wanneer we ouder worden, begint onze huid er doffer uit te zien en vermindert de elasticiteit. Door dit proces ontstaan er rimpels en fijne lijntjes op het gezicht. Deze ouderdomstekenen verschijnen het meest rondom de ogen, de mond en op het voorhoofd.


Het gebruik van etherische olie kan het verouderingsproces vertragen en de rimpels en fijne lijntjes verminderen. Hierdoor blijft je huid er strak en jong uitzien. Je kan de olie op zichzelf gebruiken of het kan verwerkt zijn in verzorgingsproducten zoals een dagcrème.
Volgende olies werken zeer effectief tegen rimpels:


1. Limoenolie

Limoen bevat veel vitamine C die een gezonde werking heeft op ons immuunsysteem, maar die ook rimpels en ouderdomstekenen verhelpen. Je brengt deze olie best aan voor het slapengaan, zodat ze goed kan inwerken.


2. Sandelhoutolie

Uit onderzoek is gebleken dat sandelhout ontstekingswerende eigenschappen bezit. Daarnaast helpt het de huid gehydrateerd te houden. Een huid die goed gehydrateerd is, ziet er stralender uit en dus ook jonger.


3. Granaatappelolie

Deze fruitsoort is zeer gezond en wordt veel gemixt in sapjes of smoothies. Granaatappel zou volgens bepaalde studies oxidatieve stress kunnen verhelpen. Hierdoor worden huidcellen hersteld en rimpels voorkomen.
Granaatappel zou ook helpen om pigmentvlekken en de groei van kankercellen te verminderen.


4. Lavendelolie

Stress en angst kunnen het ouderdomsproces versnellen of zelfs erger maken. Heb je hier veel last van, dan ben je gebaat met lavendel. Deze etherische olie verhelpt stress en angsten, waardoor ook het ontstaan van rimpels en fijne lijntjes op het gezicht worden tegengegaan.


5. Rozemarijnolie

Rozemarijn is een kruid die veel antioxidanten en antibacteriële eigenschappen bezit. Deze antioxidanten helpen om rimpels te voorkomen en de elasticiteit van de huid te behouden.


6. Arganolie

Arganolie bevat vitamine E en vetzuren die helpen tegen een gevoelige huid. Beide bestanddelen helpen om het natuurlijk vocht in de huid te behouden en het verlies van collageen te vermijden. Wanneer je ouder wordt, maak je minder collageen aan waardoor de elasticiteit en stevigheid van de huid verdwijnt. Arganolie helpt om de productie van collageen aan te houden waardoor de huid langer strak blijft.


7. Druivenpitolie

Druivenpitolie bevat krachtige antioxidanten en gezonde vetten. Deze olie werkt dan ook zeer goed om fijne lijntjes en rimpels te voorkomen en/of te behandelen. De olie voedt en hydrateert de huid. Daarnaast werkt het ook verstevigend en werkt het wallen onder de ogen weg.


8. Jojoba-olie

Net als druivenpitolie is ook deze olie rijk aan antioxidanten en gezonde vetten. De olie wordt na het aanbrengen onmiddellijk in de huid opgenomen waardoor rimpels en fijne lijntjes afnemen.


9. Kamilleolie

Deze olie wordt gemaakt van de kamillebloem en werkt uitstekend om de huid te kalmeren en veroudering af te remmen. Mensen die vaak last hebben van een allergie zijn ook gebaat met deze olie.


10. Amandelolie

De olie die gemaakt wordt van amandelen is er eentje die geschikt is voor alle huidtypes. De olie is hydraterend, verzorgend en trekt snel in de huid. Deze olie kan je ook toevoegen aan je bad. Een ideale manier om heel je lichaam op een makkelijke manier te voorzien van de helende krachten van amandelolie.


Probeer onze producten uit