11 mei 2020

7 tips om een droge, jeukende huid te kalmeren

tip 1: gebruik handschoenen

Als we denken aan lichaamsverzorging, vergeten we vaak onze handen, terwijl die zeer belangrijk zijn. Je handen komen namelijk in aanraking met vele verschillende stoffen zoals waspoeder, schoonmaakmiddel, afwasmiddel en andere huishoudmiddelen die chemisch kunnen zijn. Het is dus belangrijk om handschoenen te dragen. Deze zullen je handen beschermen tegen de schadelijke stoffen. 

tip 2: kokosolie

Kokosolie bevat stoffen die zeer goed zijn voor je huid. Niet alleen kan je het verwerken in eten of er mee koken, maar je kan het ook direct op je huid smeren. Het zorgt voor een beschermende laag op je huid, maar plakt niet. Als je dus last hebt van een droge huid kan een dagelijkse portie kokosolie zeker geen kwaad. 

tip 3: gebruik lauw water

Na een lange, vermoeiende dag kan een warme douche heel veel deugd doen en zorgen voor ontspanning. Toch is het belangrijk dat het water niet te heet is, want dit kan leiden tot een droge huid. Gebruik lauw water om te douchen en gebruik een zachte spons om je huid in te zepen. Smeer nadien een goede bodycrème op je huid. 

tip 4: zorg voor een proper huis 

Huisstofmijt kan ook een invloed hebben op je huid en ervoor zorgen dat je veel jeuk hebt. Daarom is het belangrijk om te zorgen dat je huis proper gepoetst is. Zeker je slaapkamer is een plaats waar stof zich kan ophopen. Daarnaast vervang je best ook elke week de lakens en was je deze op een hoge temperatuur. 

tip 5: oppassen met antibacteriële handgel

Wanneer de griep in het land is, letten we massaal op het ontsmetten van onze handen. We willen namelijk de kans om besmet te worden zeer klein houden. Daarom gebruiken we meermaals per dag een antibacteriële handgel, maar dit kan nefaste gevolgen hebben voor je handen. Dergelijke gel bevat namelijk veel alcohol, waardoor je handen snel uitdrogen. Gebruik daarom een gel die ook je handen hydrateert of die dermatologisch getest is. 

tip 6: vermijd stress

Het zijn niet alleen stoffen uit de omgeving die de oorzaak kunnen zijn van een droge en jeukende huid. Ook emotionele prikkels kunnen een invloed hebben op ons lichaam. Zo kan stress namelijk leiden tot huidklachten of bestaande klachten erger maken. Zorg dus voor voldoende ontspanning voor jezelf zodat je huid stralend blijft. 

tip 7: bescherm je tegen de zon

Warme zonnestralen maken ons gelukkig, maar het is heel belangrijk om je huid goed te beschermen. Een huid die veel aan zonlicht blootgesteld wordt, zonder bescherming zal droog worden, jeuken en uiteindelijk zal je te maken krijgen met een pijnlijke huid. Smeer je daarom goed in, drink voldoende water om je huid te hydrateren en schuil af en toe in de schaduw. 


Lees ook