7 augustus 2019

DE VOORDELEN VAN AVOCADOPIT OLIE

Een avocado is een fruitsoort die, in tegenstelling tot andere fruitsoorten, rijk is aan gezonde vetten en anti-oxidanten. De avocado heeft dan ook heel wat voordelen. Enerzijds is het een topingrediënt om te gebruiken in je gerechten, maar de olie die gemaakt wordt van de avocado is ook heel goed voor je gezondheid. We zetten de voordelen even op een rijtje.

 

1. RIJK AAN OLIEZUUR

Avocado-olie is een natuurlijke olie die geperst wordt uit de pulp van de avocado. Het bestaat voor 70% uit een oliezuur die goed is voor het hart. Verder bevat het 12% verzadigde vetten en 13% onverzadigde vetten. Daarnaast is avocado ook rijk aan omega 3, wat de kans op hartziektes vermindert, de ogen verbetert en ook helpt tegen angsten en depressie.

2. VERMINDERT CHOLESTEROL

Uit onderzoek is gebleken dat avocado een positief effect heeft op de cholesterolgehalte en het de bloeddruk verlaagt. Aangezien dit twee symptomen zijn van hart- en vaatziekten, kan avocado helpen om je te beschermen van een hartaandoening.

3. GOED VOOR DE OGEN

Avocado-olie bevat heel wat anti-oxidanten die heel goed zijn voor onze ogen. De olie bevat luteïne en carotenoide. Dit is een gele stof die aanwezig is in vele fruit- en groentesoorten en het risico op katarakt vermindert.

4. VERBETERT DE OPNAME VAN BELANGRIJKE VOEDINGSTOFFEN

De voedingstoffen in bepaalde fruit- en groentesoorten hebben genoeg vet nodig om te kunnen opgenomen worden door het lichaam. Een avocado bevat ongeveer 21% goede vetten. Wanneer je deze fruitsoort toevoegt aan je salade aan, ben je zeker dat alle gezonde stoffen uit de andere groenten en fruit opgenomen worden door het lichaam. En het is nog eens lekker ook!

5. VERHELPEN VAN ARTRITIS EN TANDVLEESAANDOENINGEN

Artritis is een ontsteking van de gewrichten die hevige pijn kan veroorzaken. Uit onderzoeken is gebleken dat avocado-olie in combinatie met sojaolie de pijn en stijfheid van de spieren kan verlichten.
Ook bij een tandvleesontsteking kan de combinatie van avocado en soja helpen. De symptomen van deze tandvleesaandoening zijn onstekingen van het tandvlees, bloedend tandvlees en een slechte adem. Wanneer dit niet behandeld wordt, kunnen je tanden zelfs loskomen.

6. GEZONDE HUID EN VERBETERT WONDGENEZING

Avocado-olie blijkt ook goed te zijn voor de huid. Onderzoek wijst aan dat een dagcrème op basis van avocado-olie en vitamines de symptomen van psoriasis verbetert na enkele weken. Ook voor andere huidaandoeningen zou avocado-olie een voordeel bieden en de genezing van wonden versnellen. Daarnaast is het een wondermiddel die eelt op de voeten en hielen verwijdert.

7. GEZOND HAAR

Heb je last van dof en droog haar? Maak dan even tijd voor een haar-en hoofdhuidmassage met avocado-olie. Masseer de olie in het haar en laat het even inwerken. Spoel na een kwartier je haar uit en merk al het verschil na 1 massagebeurt. Je zal volledig ontspannen zijn en je haar zal er nog nooit zo goed uitgezien hebben. Dode haren herleven en maken je haar terug vol en glazend.

8. VERZACHT EEN ZONNEBRAND

Heb je te lang in de zon gezeten en zie je eruit als een kreeft? Gebruik na een lauwe douche een olie van avocado om de verbrande plekken in te smeren. De olie zal de ontsteking die optreedt na de zonnebrand kalmeren en ervoor zorgen dat je huid sneller herstelt. 
Lees ook