7 augustus 2019

EEN DROGE, JEUKENDE HUID! VOLG DIT 3-STAPPEN VERZORGINGSPLAN

We hebben allemaal wel eens last van een droge huid. Vooral tijdens de wintermaanden is het een veelvoorkomend probleem, maar er zijn ook mensen die er permanent last van hebben. Bij eczeem is de huid niet alleen droog, maar krijg je ook last van jeuk, rode vlekken en zelfs onstekingen. De huid kan ook beginnen schilferen waardoor schaamte en een gebrek aan zelfvertrouwen optreden.

 

WAT KAN JE DOEN?

Als je last hebt van een droge huid, is het belangrijk om deze goed te verzorgen en de juiste producten te gebruiken. Volg dit 3-stappen verzorgingsplan om een droge huid te verhelpen of te voorkomen.

1. GEBRUIK EEN MILDE SCRUB

Een droge huid gaat vaak gepaard met schilfers. Daarom is het belangrijk om wekelijks je huid een goede, maar wel milde scrubbeurt te geven. De dode huidcellen worden verwijderd en je bodybutter beter opgenomen.
Kies een scrub op basis van natuurlijke ingrediënten voor een optimale werking. Een droge huid heeft baat bij een scrub op basis van Dode Zee zout. De verschillende mineralen in het zout houden de huid gehydrateerd en bevorderen de bloedcirulatie.
Een loofah scrub heeft ook al zijn voordelen bewezen. Loofah is een gedroogd netweefsel gemaakt van de sponskomkommer die te vinden is in Azië en Afrika. Het is geen scrub die je op de huid smeert, maar een scrubhandschoen die je tijdens het douchen gebruikt om dode huidcellen te verwijderen.

2. WASSEN MET EEN NATUURLIJKE ZEEP

De supermarkt staat vol met douchegels, doucheolies en zepen met heerlijke geuren voor je dagelijkse wasbeurt. Wanneer je vaak last hebt van een gevoelige of droge huid is het aangeraden om natuurlijke producten te gebruiken die geen geur-en kleurstoffen bevatten. Deze ingrediënten werken namelijk nefast. In plaats van te hydrateren, trekken ze het vocht uit je lichaam waardoor een droge huid en jeuk optreden.
Gebruik in de plaats een milde, natuurlijke zeep om je te wassen zoals glycerinezeep. Deze zeep wordt gemaakt van plantaardige ingrediënten die de huid optimaal hydrateren en ontstekingen en roodheid verminderen. De plantaardige glycerine zeep is van nature geurloos, maar kan aangevuld worden met aroma’s op basis van natuurlijke ingrediënten die zorgen voor een heerlijke geur.

3. SMEREN OM TE HYDRATEREN

Als je vaak of snel last hebt van een droge huid, dan is het belangrijk dat je dagelijks smeert. Gebruik een goede bodybutter of olie dagelijks na het douchen. Dep je droog, niet wrijven, zodat je huid nog wat vochtig blijft. Zo wordt het product beter opgenomen in de huid.
Gebruik een bodycrème op basis van natuurlijke ingrediënten, zonder parfum en kleurstoffen. Dergelijke toevoegingen kunnen de droge huid verergeren of een allergische reactie uitlokken. Een crème op basis van volgende ingrediënten is zeer goed om een droge huid te bestrijden en je huid gezond te houden.
Karitéboter: Een body butter op basis van karitéboter wordt gemaakt van Afrikaanse noten afkomstig van de karitéboom. Deze noten bevatten heel wat olie en verschillende vitamines. Smeer je lichaam dagelijks in met deze bodybutter om je huid te beschermen en elastisch te houden.
Arganolie: Deze olie wordt gemaakt van pitten die te vinden zijn in de vruchten van de arganboom. De olie in deze pitten is rijk aan vitamine E en voedt de huid optimaal. Voor wie last heeft van een extreem droge huid is deze olie een aanrader.
Cacaoboter wordt gemaakt van cacaobonen. Deze bonen bevatten veel antioxidanten die de huid optimaal verzorgt en kalmeert. Voor een jeukende huid en eczeem biedt een butter op basis van cacaoboter een goede verzorging.
Alle producten die beschreven zijn in dit 3-stappenplan zijn te vinden bij Bubbles at Home.
Lees ook