6 januari 2020

10 bijzondere voordelen van amandelolie voor je huid en haar

1. zachte en gladde huid

Amandelolie is een milde, hypoallergene olie die perfect kan gebruikt worden bij baby’s en kinderen, maar dus ook bij volwassenen. Wanneer je de olie zachtjes in de huid masseert, zal deze volledig geabsorbeerd worden door de huid. 
Amandelolie bevat veel vitamine E, een natuurlijka anti-oxidant, die de elasticiteit van de huid bevordert. 

2. grondige reiniging van de huid

De textuur van amandelolie is heel erg licht. Hierdoor kan het tot in de onderste lagen van de huid dringen waardoor al het vuil uit de poriën gehaald wordt. Hierdoor wordt de kans op zwarte puntjes en acne verminderd. De olie is geschikt voor alle huidtypes en trekt heel snel in de huid. 

3. verwijderen van donkere kringen

Wanneer we vermoeid zijn, krijgen we vaak wallen en donkere kringen rond onze ogen. Wil je terug een frisse en stralende teint? Breng dan voor het slapengaan enkele druppels amandelolie aan rondom de ogen. Je zal het verschil snel merken. 

4. verlichten van eczeem en psoriasis

Eczeem en psoriasis zijn een huidaandoening die gepaard gaan met een droge en jeukende huid. Amandelolie kan verlichting brengen. De huid wordt gehydrateerd en gekalmeerd waardoor de jeuk verminderd en je dus ook de neiging niet meer hebt om te krabben. 

5. behandeling tegen huiduitslag

Amandelolie werkt zeer effectief tegen huiduitslag. Smeer het in op de plaatsen waar de uitslag ontstaat totdat de olie volledig geabsorbeerd is door de huid. Vooral bij baby’s ontstaat er snel huiduitslag door het dragen van pampers. Amandelolie mag ook zeker bij baby’s gebruikt worden. 

6. anti-aging

De collageen in onze huid houdt de huid soepel en zacht waardoor we er jong en stralend uitzien. Wanneer de vernieuwing van collagenen achterwege blijft, kunnen er fijne lijntjes en rimpels ontstaan waardoor we er ouder en vermoeider uitzien. Door het gebruik van amandelolie kunnen we dit verouderingsproces vertragen. 

7. spierpijn en vermoeidheid

Het verlichten van spierpijn en vermoeidheid is een van de meest traditionele gebruiken van amandelolie. De beste manier is om de amandelolie op te warmen en in te masseren in je lichaam. Zo kunnen de spieren ontspannen en herstellen. 

8. behandeling tegen haarverlies

Elke dag verliezen we enkele haren, maar deze worden direct door nieuw haar vervangen. Wanneer dit niet het geval is of wanneer er meer haar verloren wordt dan normaal duidt dit op een probleem. De oorzaak van haarverlies kan hormonaal zijn, voortkomen uit stress of heeft te maken met een tekort aan bepaalde voedingsstoffen. 
Magnesium, calcium en zink zijn belangrijke mineralen die bijdragen aan de haargroei en deze mineralen zijn te vinden in amandelolie. Smeer je haar dus regelmatig in met amandelolie en laat het een nachtje inwerken. Na enkele weken zal je haar terug gezonder zijn en meer volume hebben.

9. lang en glanzend haar

Bepaalde shampoos onttrekken het haar van de natuurlijke oliën waardoor het er dof en droog uitziet. Breng na het douchen amandelolie aan op vochtig haar en laat het inwerken. Herhaal dit tot het haar er weer glanzend uitziet. 

10. gezonde nagels

Wanneer je nagels snel breken, wil dit zeggen dat er een tekort is aan mineralen. Dit tekort kan opgevangen worden door je nagels dagelijks in te smeren met amandelolie. Binnen de kortste keren zijn je nagels terug gezond en sterk. 
Lees ook