8 augustus 2019

10 VOORDELEN VAN ARGANOLIE VOOR JE HUID EN HAAR

Arganolie is een olie die wordt gewonnen uit de vruchten van de Arganboom. De pitten uit deze marokkaanse vruchten bevatten vitamine E olie die heel wat voordelen biedt voor huid- en haarverzorging.

 

1. VOCHTINBRENGEND

Na het reinigen van de huid, moet je deze hydrateren. Breng een paar druppels arganolie aan op je vingertoppen en masseer deze in de huid. Deze olie absorbeert goed en laat geen vettige resten na. Afhankelijk van hoe droog je huid is, kan je meer of minder olie gebruiken.

2. SCRUB

Maak je eigen scrub op basis van arganolie en bruine suiker. Smeer het mengsel op je gezicht en maak cirkelbewegingen om de dode huidcellen te verwijderen. Spoel daarna af met warm water. Herhaal dit minstens een keer per week. Je huid zal er jong en fris uitzien.

3. ACNE VERHELPEN

Arganolie helpt om de ontsteking, die veroorzaakt wordt door acne, te bestrijden en kalmeert de huid terzelfdetijd. Smeer de geïnfecteerde plaatsen in met de olie en herhaal dit tot de ontsteking vermindert.

4. VOORKOMEN VAN STRIEMEN

Naarmate een zwangerschap vordert kan je last krijgen van striemen. Deze ontstaan omdat bepaalde lichaamsdelen in een zeer korte periode toenemen. Voorkom deze striemen door je dagelijks in te smeren met arganolie. Deze olie is rijk aan vitamine E die de elasticiteit bevordert en helpt om littekens te verwijderen.

5. IRRITATIE DOOR SCHEREN

Arganolie werkt heel goed na een scheerbeurt. Het kalmeert de huid waardoor roodheid en irritaties geen kans krijgen. Zowel bij mannen als bij vrouwen kan de olie ingesmeerd worden op de betreffende plaatsen.

6. CONDITIONER

Arganolie is niet alleen goed voor de huid, maar ook een ideaal product om je haar gezond en stralend te houden. Afhankelijk van de dikte van je haar, gebruik je enkele druppels olie die je even laat inwerken. Je haar zal niet alleen sterker en zachter zijn, maar het beschermt ook je haar tegen de warmte van de droger en de krultang.

7. ZACHTE LIPPEN

Naast haar en huid is de arganolie ook goed voor je lippen. Smeer 1 tot 2 druppels olie op je lippen en laat het opdrogen. Niet alleen blijven je lippen superzacht, maar ook voor wie last heeft van droge en kapotte lippen zal de olie helend werken.

8. VERZORGING VAN NAGELS EN NAGELRIEMEN

Arganolie is een ideale verzorging voor de nagels en de nagelriemen. Nagellak en lak remover zijn harde producten die je nagels en nagelriemen kunnen aantasten. Gebruik enkele druppels arganolie om de nagels en nagelriemen te herstellen.

9. ZACHTE VOETEN

Alhoewel onze voeten het soms zwaar te verduren krijgen, is de verzorging ervan een van de zaken die het meest wordt vergeten. Daardoor krijgen we soms last van droge enkels en hielen. Masseer je voeten wekelijks in met een beetje arganolie om ze gehydrateerd te houden. Smeer ze ’s avonds in en doe een paar sokken aan zodat het kan inwerken.

10. HYDRATATIE VAN JE HELE LICHAAM

De voordelen van arganolie zijn goed voor het hele lichaam. Gebruik enkele druppels olie in combinatie met de bodybutter die je al gebruikt en wrijf de meest droge plaatsen zoals hielen en ellebogen extra in. 
Lees ook