6 januari 2020

7 schoonheids- en verzorgingsrituelen met aloë vera

De aloë vera plant wordt al jaar en dag gebruikt als geneeskundig kruid. Daarnaast kan de gel die uit de plant voorkomt dienen als schoonheidsproduct voor gezicht- , huid- en haarbehandelingen. 

1. verkoeling na zonnebrand

De aloë vera gel bevat anti-inflammatoire en verkoelende eigenschappen die de perfecte remedie vormen na een zonnebrand. De beschermende laag zorgt ervoor dat je huid opnieuw hydrateert en de anti-oxidanten en mineralen versnellen het herstellingsproces.Wondgenezing
Aloë vera wordt veel gebruikt voor het behandelen van snijwonden en brandwonden. Uit studies is dan ook gebleken dat de gel het genezingsproces kan versnellen ten opzichte van andere medicijnen of behandelingen. De gel dringt zeer snel in de huid. Zelfs 4 maal sneller dan water. Hierdoor wordt het proces van huidcelvernieuwing bevorderd. 

2. hydratatie

Ook voor het hydrateren van de huid is deze plant een aanrader. De gel laat geen vettige laag achter op de huid, wat bij andere producten soms wel kan gebeuren. De poriën blijven open en de huid voelt superzacht aan. De gel wordt dan ook in verschillende crèmes gebruikt. Ook bij Bubbles at Home vind je veel verzorgingsproducten met aloë vera!
Bij mannen kan de gel ook gebruikt worden na het scheren. De huid wordt gehydrateerd en kleine wondjes genezen sneller. 

3. anti-veroudering

Aloë vera is rijk aan vitamine C en E waardoor het kan helpen tegen veroudering. Het verhelpt oneffenheden in de huid waardoor je er al snel een paar jaar jonger uitziet. Zowel de gel als de plant zelf kunnen verwerkt worden in enerzijds beautyproducten en anderzijds in supplementen. Deze supplementen worden ook veel genomen om huidverouderingsverschijnselen te verhelpen. 

4. verhelpen van acne en infecties

Wanneer je last hebt van acne, kan je een reiniging gebruiken op basis van aloë vera. De gel bevat namelijk antimicrobiële eigenschappen die kunnen helpen tegen puistjes. Bovendien zorgt de gel er ook voor dat nieuwe cellen sneller groeien en wordt de roodheid vermindert door de anti-inflammatoire eigenschappen. 
Om psoriasis en eczeem te verhelpen kan dit product ook een oplossing bieden. 

5. verhelpen van littekens en striemen

Omdat aloë vera ervoor zorgt dat de celvernieuwing sneller gaat, de roodheid en ontsteking vermindert, is het een ideaal product voor het behandelen van littekens en striemen. 

6. haarverzorging

Ook voor je haar is aloë vera een topproduct en daarom wordt het ook in verschillende shampoo’s en haarverzorgingsproducten verwerkt. Ten eerste helpt het voor een gezonde haargroei. De vitamines en mineralen zorgen ervoor dat de dode huidcellen sneller verdwijnen waardoor de nieuwe hoofdhuidcellen kunnen groeien. 
Daarnaast voorkomt aloë vera ook haarroos. De gel zorgt voor een goede hydratatie waardoor de hoofdhuid minder snel droog en geïrriteerd wordt. Je haar wordt zacht, glanzend en zal veel vitaliteit bevatten. Bovendien zal je met aloë vera geen vettige restanten terugvinden in je haar. Integendeel, het zal heel fris aanvoelen en overheerlijk ruiken. 
Lees ook