28 juli 2019

ZO HOU JIJ JE HUID GEZOND DEZE ZOMER!

De zomer komt er bijna aan en dat vinden we maar goed ook. We verlangen naar warme temperaturen zodat we lekker kunnen relaxen in de zon. Toch is het belangrijk om even stil te staan bij de invloed op je huid.
Enerzijds kunnen de sterke UV-stralen de huid verbranden wanneer deze niet goed beschermd is. Anderzijds zorgt de vochtigheid en de warmte er ook voor dat onze huid droger wordt. Het komt er dus op neer dat je huid extra verzorgd moet worden. Met deze tips heb jij een perfect verzorgingsritueel.

1. GEBRUIK REGELMATIG EEN SCRUB

Door je huid te scrubben verwijder je de dode huidcellen, waardoor er plaats is voor nieuwe huidcellen die je huid opnieuw doen stralen. Gebruik een scrub op basis van natuurlijke ingrediënten zoals Dode Zee zout en masseer minimaal een keer per week in de huid. Heb je last van een gevoelige huid, dan is het belangrijk om de scrub zachtjes in de huid te smeren. Wees niet te ruw.

2. HYDRATEER JE HUID

Tijdens de zomer verliezen we nog meer vocht, waardoor je huid kan uitdrogen. Investeer in een goed masker die de huid hydrateert en smeer dit enkele keren per week op je huid. Net na het douchen is een goed moment om je huid in te smeren omdat de crème nog meer geabsorbeerd wordt.

3. ANTI-OXIDANTEN SERUM VOOR JE GEZICHT

Gebruik tijdens de zomer een serum op basis van anti-oxidanten. Dit zal je gezicht extra hydrateren, maar ook beschermen tegen de schadelijke stoffen. Daarnaast boost het de productie van collageen die ervoor zal zorgen dat je huid elatisch en strak blijft.

4. GEBRUIK ZONNECRÈME

Je beste vriend deze zomer is de tube zonnecrème. Zorg dat je deze altijd en overal bij de hand hebt zodat je om de drie uur een smeerbeurt kan doen. Kies voor een zonnecrème met hoge SPF, zoals 30 of zelfs 50, afhankelijk van hoeveel uren je in de zon doorbrengt. Vergeet zeker de gevoelige plaatsen niet zoals handen, dijen, voeten, nek en schouders.

5. DOE MINDER MAKE-UP OP

Gebruik tijdens de zomermaanden een lichte make-up zodat de huid ruimte heeft om op adem te komen. Je kan kiezen voor een getinte dagcrème die de huid genoeg hydrateert en terzelfdetijd ook wat foundation aanbrengt op je gezicht.

6. GEBRUIK EEN AANGEPASTE GEZICHTSREINIGER

Je gezicht reinigen doe je het hele jaar door om make-up en vuil te verwijderen van de huid, maar het is goed om eens van product te veranderen wanneer het zomer wordt. Een reiniger op basis van aloë vera bijvoorbeeld, geeft je huid een licht en verfrissend gevoel en helpt om de poriën open te zetten zodat er geen olieresten achterblijven.

7. VERZORG JE VOETEN

Ook je voeten zweten meer tijdens de zomermaanden. Draag daarom zeker aangepast schoeisel die je voeten laten ademen. Een goede verzorging van je voeten is ook belangrijk. Gebruik minimaal een keer per week een voetenscrub en wrijf ze daarna in met een hydraterende crème. Anders zullen je voeten sneller droog worden en kan er eelt ontstaan.

8. DRINK VOLDOENDE WATER

De belangrijkste regel tijdens de zomermaanden is om voldoende water te drinken. We verliezen veel vocht door de warme temperaturen en dit moet gecompenseerd worden. Niet alleen om je lichaam optimaal te laten functioneren, maar ook om de huid gezond te houden. 
Lees ook